Mondkapjes en mondsjaals

Mondkapjes & Mondsjaals bij PermanentMooi Handgemaakt door Sammy van PermanentMooi

Belangrijke informatie over onze mondkapjes

Welkom op de webshop van PermanentMooi, waar u mondkapjes die per 1 juni in en op sommige plekken verplicht worden, kunt aanschaffen. De mondkapjes zijn gemaakt van katoen, zijde en chiffon.

Voordat u een mondkapje aanschaft is het handig te weten hoe het materiaal werkt, en wat voor bescherming ze u bieden.

Het coronavirus verspreidt zich in kleine druppels die door besmette mensen de lucht in worden gesproeid als ze hoesten, niezen, praten of ademen. Deze druppeltjes variëren sterk in grootte, van enkele nanometers (miljoenste van een millimeter) tot tienden van een millimeter. Amerikaanse onderzoekers tonen nu aan dat een combinatie van katoen met zijde of (van chiffon het meest efficiënt de kleine druppeltjes tegenhoudt.
Een laag katoen, gecombineerd met twee lagen chiffon blijkt 80 tot 99 procent van de druppeltjes tegen te houden.

De combinatie van materialen werkt volgens de onderzoekers goed omdat de stoffen de druppeltjes op twee verschillende manieren wegfilteren. PermanentMooi mondkapjes kunnen dus aanzienlijke bescherming bieden tegen de overdracht van het virus via ademdruppeltjes, schrijven de onderzoekers. De mondkapjes dienen goed rond het gezicht afgesloten te zitten. De neusklem zorgt dat het vocht niet omhoog kan. Zorg ook dat je de buitenkant niet aanraakt tijdens het dragen. En was het regelmatig.

De mondkapjes zijn er in verschillende maten, stijlen en modellen, met filter zonder filter. Wilt u weten wat de maat wordt van uw mondkapje kijk op het onderstaande schema.

Bedankt voor uw interesse, het steunen van mijn onderneming en het beschermen van u zelf en dierbaren!

Liefs Sammy

Welke maat heb ik? Bepaal hier de maat van uw mondkapje

Neem de afmeting van kin tot de neusbrug. Die afmeting is de richtlijn voor de maat van het masker:

• Minder dan 112 mm is maat S/M
• Van 112 mm – 125 mm is maat M/L
• Meer dan 125 mm is maat L/XL